Friday, December 30, 2011

Persiapan PLKN cara aku....

Elehhh..bajet baguihhh aku nie...macam ada orang nak baca plak blog aku...wahahahhaha

Sejak tiga empat menjak nie...kengkawan aku ramai plak yg tanya aku..nak bawak apa....brapa banyak....brapa kil0...eh3,,,dah macam ayah aku plak dah pengarah kat PLKN tuh....

Aku p0n serabut pala gak...ampa.. tambah plak serabut kat kepala aku nie...adoiii laaa.... mesej macam nak maki hamun aku p0n ada....relax2...chill2 dear...aku yg kena pergi 1 hb..ampa yg 3 hb tuh....ada 2 hari lagi tau tak??? Yg tak dapat plkn plak...ada berhari-hari...hari-hari dok kat umah tau tak???? Phewwww... (tak puas hati...o0psie...)

Bukan tak mau tolong..tapi kalau aku sendiri pon tak tau..nak wat camne??? Maap..ampun2 !!!

Perkara2 yg aku dah settle.. :
1.      1.  Buat akaun BSN ...

2.      2.  Pi tangkap gambar passport.... bawak 4-5 keping

3.     3.  Tak mungkin lupa bawak i/c...
4.      4.  Isi semua borang...pergghhh!!! serious banyak....


5.       Isi semua barang nak kena bawak dalam satu beg (istilah sebenar..SUMBAT)


ni beg yg ak nk bawak...besaq tak besaq...teka arr sendiri...aku p0n malas nak r0tate..pandai2 la ampa teleng kepala teka n0o...

barang aku tak habes isi lagi maaaaaaaaaaaa....

 tiket bas maaaaaaaaaaaaa.......... (trpaksa dikecikkan.. )

teng0k2..nanti ak nak pegang COLT M16 lah weyh!!!! 
(padahal aku tataw benda pa p0n...saja wat excited.. )


teng0k !!!1 beg pakaian dan 1 beg sandang je???

tuh pasal aku nak bawak nset maaaaaaaaaaaaaaaaaa....hak3


yeah...!!! aku sangat sihat!!!



6.       Untuk meraih FEELING PLKN awal2 skit nie..aku usha habes berpuluh-puluh blog... banyak jugak la benda yg aku tau....

Contoh yg paling senang aku nak ingat....dalam satu kem tu...akan dibahagikan kepada 4 gr0up... A,B,C, D.... nama apa ntah...tak ingat aku...ALPHA...BRAVO....C....D... ntah la... dan bagi setiap gr0up akan ada penghulu dan penghuluwati...bt0iii ka??? Ntah la....

Lepas tu...ada gak la berjaga malam ikut dorm....maksudnya setiap hari akan ada satu dorm yg akan bergilir-gilir buat shift jaga kawasan kem dari pukul 11.30 malam sampai 5.30 pagi.... mereka akan berhubung dengan komando2 guna walkie talkie....and the shock is... wajib pakai seragam penuh siap dengan CELORENG!!! What the malam2 nie...aduhaiiii...

Pagi-pagi pulak akan ada kelas..kelas??? skolah balik ke?? Huh.... tapi kelas nie just kena belajar macam character building..kewarganegaraan...kebudayaan...keagamaan....ya Allah....jangan la bagi aku lena kat dalam kelas nanti..hak3.. ( aku memang kaki lena dalam kelas..)  ada jugak yg mengadu depa letih sebab hari-hari tid0q pukul 12...bangun pukul 4...bt0ii ka??? Tak besa dok asrama lee tuuuuuuuuuuuuuuuu......

Ada lagi yg habaq...kalau minggu first nanti...semua orang akan shy shy cat lagi...malu tak bertempat p0n ad0ooo...tapi, mai masuk minggu second mulalah...weyh...nak no f0n??? Bagi la..... jgn kdekut sgt....ceyh...macam takde masa depan plak aku rasa...dan kumpulan memang tidak akan sama setiap minggu...kumpulan akan sentiasa berubah-ubah...s0, habes plkn nanti..tak mustahil satu kem tuh kau boleh kenal......ngan mak cik DM p0n kau boleh rindu bila kuar nanti....

Ada apa lagi tatau aku baca tadi....hah...kalau family nak datang melawat.. (aku nie... bertuah la kalau mak aku nak mai Laangkawi dari SP nun...wahahahha..aku p0n tak bagi...menyusahkan... tapi mak aku nak pi jugak...h0oyeah!!! ) kena daftar kat pndok pengawal dulu k0t.. macam besa la..dapat pas pelawat pastu tunggu kat DM...pastu depa announce la.... PERHATIAN KEPADA WIRA AHMAD BIN MUHAMMAD ( bukan nama sebenar ) ...KELUARGA ANDA SEDANG MENUNGGU DI DEWAN MAKAN.... macam hampehhh....kalau p0mpuan plak tambah WIRAWATI kat depan.....ahahahha... eksyen bt0ii lahhhh.....

Besa lah..yg cerita pasal denda plak..segala-galanya denda...pi surau lambat denda... bangun lambat denda...semua yg lambat2 la....s0. aku kena bergerak pantas & mutakhir leeeeeee nanti...





Yg paling best baca pasal denda sorang mamat nie...dalam 2 bulan camtu..lepas dibotakkan beramai-ramai hari first,,,rambot dia p0n tumbuh la macam nak rak....lebat selebat-lebatnya...s0, dia p0n pakai la gel..wat lah rambut spike,,,,hensem la k0non kan....sekali k0mando nampak...nan hado..kena lari keliling kem 3 pusingan pastu kena guling atas dataran 8 kali ...uisshhhh..pastu pa lagi, kena cukur arr rambut di tayangan umum (depan semua pelatih maa...) malu k0t... s0, bebudak laki yg teringin nak buat cenggini...pikiaq la 880 kali dulu n0oo...

W0ihh...aku berletiaq (berleter) lama k0tt...wahahahah..0ver plak...0k lah...bye2... kawan2... ten, amani, anis, ceah,arn, dan smua yg tak dapat plkn nun..rindu aku... bukak la bl0g aku n0o... hak3... nadia,hanis,syaf, hanisah p0n sama la n0o...salam.........................

p/s : weyh...blungg0k beben0r 0rg suruh aku beli c0klat n0o... insyaallah..tak lupa eh... duit??? yalah2... aku belanja ampa la..............


1 comment:

Anonymous said...

macam seronok je. thnks for the post :D